Charlottenlunds Idrottsplats Ystad (i Svarte)
7 juni 2023
19:00

Referat: SoGK Charlo - AIF Barrikaden

Även om jag vet att detta intresserar en del föga måste jag börja med euforin över att omgivningarna var vackra, planen hade fått vaktmästarna på Wembely på tillfälligt besök i Svarte att säga upp sig, (har ALDRIG sett en finare gräsplan, inte konstigt att Hugo Larsson som växt upp i Charlo blev den spelare han är, undras hur mycket de höstade in på försäljningen och kommer att göra vid framtida spådana)), vädret underbart - speciellt för mig som satt i svalkan på läktaren som gav en bra överblick (en vattenpaus efter 38 min var ju lite udda men den var säkert efterlängtad), trevlig stämning mellan spelare och ledare i de båda lagen (däremot lite onödigt gnäll inom vårt lag)Allt detta hade nästan räckt för mig men inte blev det ju sämre för att jag fick bevittna en 4-2-seger med tre otroligt vackra mål, men vi tar det från början:

Startelva: Shahram – Chanon, Simon W, Hällje, Ghafur – Brunel, Martin N, Ahlgren, Hussein – Didrik, Alexander
Avbytare var:
Amine som kom in som anfallare efter 25 min, spelade som sådan fram till paus, spelade sedan efter densamma högeranfallare i 20 min för att sedan avsluta matchen som central mittfältare.
Milad som också kom in som anfallare (!) efter 25 min, spelade som sådan fram till paus och därefter 20 min efter paus som central mittfältare.
Martin Ast (ny spelare) som kom in som vänstermittfältare efter 25 min och spelade där fram till paus innan han fick bryta på grund av skada.

Charlo började lite bättre än vi och såg ut att hota med sitt så långt konsekventa djupledsspel men skapade då inga riktiga målchanser. Efter 10-15 min började vi så sakteliga ta över men inte heller vi skapade några chanser ännu.

I den 18:e min tog de ledningen när ett onödigt bolltapp en bit in på deras planhalva efter ett par snabba pass friställde en spelare som inte hade några problem med avslutet. Vi replikerade snabbt när Hällje slog en hög frispark från en bit in på deras planhalva som damp ner i en klunga framför mål där Didrik lyckades peta in den.

Vi hade fortsättningsvis ett litet men dock spelövertag men det var nu åter fritt från målchanser. Vi började nu också spela allt konstruktivare med färre långbollar utan klar adressat och mera med säkra passningar längs marken i speluppbyggnaden. Stiltjen på målmöjlighetsfronten bröts med ett klockrent stolpskott av dem i den 31:a min, för övrigt i samma veva som vi gick över från 4-4-2 till 4-3-3.

Första halvlek avslutades sedan med att Amine efter ett jättefint anfall sköt ett skott som passerade målvakten men räddades strax innan mållinjen av en utespelare.

I den andra halvlekens 5:e minut kom ett väldigt vackert mål när Chanon slog en perfekt crossboll ut till Brunel på andra kanten som efter att ha tagit sig rätt långt ner mot kortlinjen. För långt tyckte man nog men ack nej! Ur väldigt dålig vinkel bombade han in bollen stolpe-in inte långt från krysset.

I den 66:e min var de sedan nära att kvittera när de först gjorde ett lite halvsvagt avslut från nära håll som Shahram räddade men gav retur på innan han på nästa betydligt vassare avslut gjorde en fin räddning nere vid stolproten. I den 76:e min kom nästa kvitteringschans när deras högerback gjorde en jättelång löpning med bollen förbi den ena efter den andra på kanten men precis när han tagit sig förbi alla i sin väg och såg ut att ha skaffat sig ett läge han knappast kunnat missa bara föll omkull (trött efter den långa löpningen?)

Nu blev det istället så att vi strax efter – i den 81:a och 83:e min – punkterade matchen med ytterligare två eleganta mål. 3-1 dundrade Alexander in ribba-in från sin högerkant (ass Martin N?) och 4-1 gjorde Brunel som efter pass från Didrik med snabba dribblingar och riktningsförändringar först vände ut och in på en back och sedan gjorde detsamma med målvakten innan han rullade in bollen. Minuten efter fastställde Charlo slutresultatet 4-2 till oss.

Vi var nog det aningen bättre laget sett till hela matchen, fr.a. i de där så ständigt omtalade sista tredjedelarna. Våra fyra mål var tecken på vår effektivitet medan de när de kom nära vårt mål stressade iväg massor med väldigt dåligt riktade skott.

Framför allt vårt till tre fjärdedelar väldigt välväxta anfall vann allt i luften men även på mittplan dominerade vi luftspelet. Många i vårt lag var riktigt bra, ingen föll ur ramen, men jag måste ge en särskild eloge till Chanon som förutom att han var totalt prickfri i försvarsspelet också var delaktig i flera anfall med välriktade passningar såväl längs sin högerkant som med dito in mot mitten.

Statistik: Hörnor: 2-4 Avslut på mål: 9-8 Avslut utanför: 8-11

Tyvärr har vi trots vinsten inte längre någon chans att vinna serien sedan Skanör Falsterbo idag bortaslog Åkarp, som efter en fin inledning på serien helt verkar ha tappat stilen, med hela 7-0 och därmed står på maximala 15 poäng när det bara återstår en omgång och närmsta lag är vi på våra 10. Om vi bara kan få ihop ett vettigt och inte alltför slitet lag som avslutning på våra 6 matcher på 10 dagar för våra båda herrlag tillsammans, så borde chansen till andraplatsen vara god. (B-lagsserierna spelas sedan några år tillbaka som två enkelserier, en på vår- och en på höstsäsongen.